Valencia uvjerljivo slavila protiv Unicaje

Euroliga 4. kolo

Valencia uvjerljivo slavila protiv Unicaje

E. Ganibegović

Valencia je na domaćem parketu u okviru četvrtog kola Eurolige u potpunosti razbila ekipu Unicaje sa 91:53.

Od početka meča se vidjelo kako će ova utakmica ići samo u jednom pravcu. Nakon prvih 10 minuta domaćin je imao prednost od 20 poena razlike, 31:11.

Domaća ekipa je nastavila sa dobrom igrom i u drugoj dionici u kojoj su samo povećali svoju prednost nad nemoćnom ekipom Unicaje, koja nije imala načina da se odupre dobroj igri Valencije. Rezultat nakon prve dvije četvrtine je bio 57:25.

Pitanje pobjednika je bilo davno jasno, pa je Valencija rutinski odigrala posljednje dvije dionice i tako upisala sigurnu pobjedu nad Unicajom.

Erick Green je vodio Valenciu do pobjede sa 19 postignutih poena, a u sastavu gostujuće ekipe samo je jedan igrač bio dvocifren i to Adam Waczynski sa 15 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi