Valencija deklasirala Real, na korak od prve titule

Valencija došla do 2:1 u finalnoj seriji

Valencija deklasirala Real, na korak od prve titule

D. Rakanović

Košarkaši Valencije savladali su večeras na domaćem parketu Real Madrid sa 81:64 i poveli sa 2:1 u finalnoj seriji španske Endesa lige.

Valencija je tako došla na korak od istorijskog uspjeha, ukoliko savladaju još jednom Kraljeve osvojiće prvu titulu prvaka Španije, a četvrti duel opet se igra u Valenciji za dva dana. 

Izabranici Pedra Martineza odigrali su odličnu utakmicu i u drugom poluvremenu nadigrali Real, nakon što su drugih 20 minuta igre dobili sa 45:29.

Will Thomas je predvodio pobjedničku ekipu sa 16 poena. San Emeterio je postigao 15 poena, dok je Dubljević dodao još 14.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U ekipi Reala najefikasniji je bio Sergio Llull sa 16 poena. Pratili su ga Gustavo Ayon sa 15 i Luka Dončić sa 13 poena koji je imao i osam skokova.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi