Valencija iznenadila Baskoniju

Polufinale play-offa španske ACB lige

Valencija iznenadila Baskoniju

D. Rakanović

Košarkaši Valencije napravili su iznenađenje na startu polufinalne serije španske ACB lige nakon što su u gostima u neizvjesnoj završnici savladali Baskoniju sa 83:82.

Baskonija je vodila sedam razlike polovinom posljednje četvrtine. Međutim, Valencija preokreće serijom 8:0, a šut za pobjedu uz zvuk sirene nije pogodio Shane Larkin. 

Nakon neizvjesnih prvih 15-ak minuta Baskonija pravi seriju 11:2 i dolazi do prednosti od osam poena na poluvremenu (41:33). Tokom treće četvrtine prednost domaćina je dostigla maksimalnih deset poena razlike (60:50). 

Valencija se početkom posljednje četvrtine vraća na samo poen zaostatka (64:63), ali Baskonija odmah uzvrća serijom 6:0. Valencija uspijeva doći do preokreta serijom 8:0 na 78:77, dva i po minuta prije kraja. Baskonija odgovara trojkom, ali San Emeterio i Sastre donose prednost Valenciji (83:80). Izabranici Sita Alonsa imali su šanse da dođu do trijumfa ali Shane Larkin promašio šut za tri poena sa zvukom sirene. 

Najefikasnjiji u pobjedničkoj ekipi bio je Fernando San Emeterio sa 24 poena i sedam skokova. Pratio ga je Bojan Dubljević sa 15 poena. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod Baskonije istakao se Shane Larkin sa 17 poena i osam asistencija. Adam Hanga je dodao 12 poena. 

Polufinalna serija igra se na tri pobjede, a druga utakmica na programu je 1. juna, a domaćin će ponovo biti Baskonija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi