Valencija savladala Gran Canariju za polufinale

Španski kup, četvrtfinale

Valencija savladala Gran Canariju za polufinale

Košarkaši Valencije uspjeli su se plasirati večeras u polufinale Španskog kupa.

Valenciji je prepreka na putu do polufinala bila Gran Canaria, a ekipa sa istoka Španije na kraju je opravdala ulogu favorita i slavila s konačnih 88:72. 

Domaći su bolje otvorili meč. Nakon prve dionice na semaforu je bilo 23:17, da bi na poluvremenu Valencijaa vodila sa sigurnih 15 poena razlike (49:34). 

U drugom poluvremenu gosti se vraćaju nakratko u igru. Treći period igre dobijaju sa 16:13, ali je već tada pitanje pobjednika u ovom susretu bilo riješeno. Domaći nisu ispuštali prednost i na kraju su sasvim zasluženo slavili rezultatom 88:72. 

U timu Valencije najefikasniji je bio Dubljević sa 22 ubačena poena, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Pasecniks sa 12 poena. 

Španski kup, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Valencia - Gran Canaria 88:72

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi