Valencija u finalu španske lige
Foto: Twitter.com/ValenciaBC_ST

U četiri meča bolji od Baskonije

Valencija u finalu španske lige

D. Rakanović

Košarkaši Valencije večeras su na domaćem parketu savladali Baskoniju sa 85:77 i sa 3:1 u seriji plasirali se u finale španske ACB lige. 

Valencija je meč prelomila u prvom poluvremenu kada se odvojila na dvocifrenu prednost, a koliko su kontrolisali utakmicu pokazuje i podatak da Baskonija večeras nijednom nije uspjela preći u vodstvo.  

Domaći košarkaši odlično počinju utakmicu i već nakon pet minuta igre imaju dvocifrenu prednost (15:4). Baskonija se u nastavku četvrtine budi i uspijeva do kraja prvog perioda smanjiti zaostatak na šest poena (23:17). 

U drugom periodu Valencija uspijeva povećati prednost i na poluvrijeme odlazi sa 11 poena prenosti (43:32). U nastavku utakmice Baskonija uspijeva smanjiti zaostatak na šest poena (52:46), ipak Valencija ima brz odgovor i odbija napade Baskonije. U posljednjem periodu Valencija je rutinski kontrolisala rezultat nedozvolivši protivniku da se vrati u utakmicu. 

 Pobjednički tim predvodio o je Fernando San Emeterio sa 19 poena. Pratili su ga Pierre Oriola sa 18 poena i Will Thomas sa 15 poena. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod Baskonije su se istakli Shane Larkin sa 19 i Ricky Ledo sa 17 poena. 

U finalu ACB lige Valencija će igrati protiv Real Madrida. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi