Van Gundy pohvalio igru Marjanovića

Trener Detroita iskren

Van Gundy pohvalio igru Marjanovića

Trener Detroita Stan Van Gundy imao je riječi hvale za srbijanskog centra Bobana Marjanovića nakon sinoćnjeg blistavog izdanja protiv Charlottea.

Bobinator je konačno dobio dvocifrenu minutažu, što je na najbolji način iskoristio zabilježivši 15 poena i 19 uhvaćenih lopti za 22 minuta provedena na terenu. 

"Bio je sjajan, fenomenalan, nevjerovatna partija, čak je bio i brz u kontri nekoliko puta. Vjerovatno je najveći razlog što je utakmica postala neizvjesna taj što sam ga izvadio iz igre, a poslije je bilo kasno i nisam želio da ga vraćam. Trebalo je da ga ostavim u igri koliko god da je bio umoran, vjerovatno bi meč bio riješen. Boban je bio fantastičan", rekao je Van Gundy.

Igru Marjanovića pohvalio je i njegov saigrač Reggie Jackson.

"Igrao je spektakularno, ogroman faktor u našoj igri. Ono što je uradio bilo je posebno – poeni poslije ofanzivnog skoka, novi posjedi, pomogao nam je da ih uvedemo u problem sa faulovima. Kapa dole za sve što je uradio i za energiju koju nam je donio", izjavio je Jackson.

Podsjetimo, Detroit je sinoć u triler završnici savladao Charlotte rezultatom 115:114.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi