Varda sa Procomom šampion Poljske!

Bh. reprezentativac zaključio uspješnu sezonu

Varda sa Procomom šampion Poljske!

Asseco Procom je u odlučujućoj sedmoj utakmici finala košarkaškog prvenstva Poljske nadigrao sastav Turowa i pobjedom 76:71 po osmi put u nizu osvojio tamošnji šampionat. U sastavu Procoma igrao je i naš reprezentativni centar Ratko Varda koji je na ovaj zaista fenomenalan način zaključio veoma uspješnu sezonu.

Zaista je serija dugo trajala i bila zasigurno jedna od boljih u čitavom istorijatu Poljske košarke, ali upravo je zato ova pobjeda za tim iz Gdynije možda i najveća do sada. Koliko su je željeli i koliko su silno bili motivisani Varda i suigrači govori rezultat prve četvrtine koja je apsolutno otišla na stranu Proccoma, bilo je 24:9. Nakon ovakvog otvaranja utakmice od strane domaćina Turowu nisu pomogle niti sve ostale četvrtine koje su završile pozitivno po njih (14:17, 12:15, 26:30). Trofej je ipak po osmi put ostao u Procomovim vitrinama.

Kod pobjednika najbolju partiju je pružio Burrell kojemu je malo nedostajalo da ostvari double-double, postigao je 12 poena i devet skokova. Ewing je dodao 11 poena, dok je naš Ratko Varda upisao osam poena uz šest skokova. Ovakva statistika našeg igrača je tim veća jer je postignuta za 12 minuta igre. Prosjek poena Varde po utakmici tokom ove finalne serije iznosi tako 6,7 poena.

Kod poraženih najprecizniji je bio Kickert koji je ubacio 18 poena uz osam skokova, Jackson je ovom igraču bio uz bok sa 17 postignutih koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti