Varejao je imao isti problem kao Mirza, pa se vratio

Brazilac već prebolovao plućnu emboliju

Varejao je imao isti problem kao Mirza, pa se vratio

Bh. sportsku javnost i sve fanove Mirze Teletovića jučer je potresla vijest da će naš sjajni reprezentativac propustiti ostatak sezone u NBA ligi i to zbog embolije oba plućna krila.

Našem kapitenu je usred utakmice protiv Clippersa jednostavno pozlilo zbog čega je odlučio napustiti parket. Teletović je gubio dah i nije se osjećao dobro, a odmah nakon toga je prebačen i u bolnicu.

Ono što je zanimljivo ali što nas ujedno i tješi jeste činjenica da je u bliskoj prošlosti već jedan košarkaš prebolovao ovu bolest i vratio se na teren nakon toga. U pitanju je Anderson Varejao, košarkaš Cleveland Cavalliersa koji se, zanimljivo, baš u januaru 2013. godine suočio sa istim problemom.

Brazilac je u decembru 2012. godine operisao koljeno a onda je počeo patiti od problema sa disanjem zbog ugrušaka u plućima. Poznato je da najčešće plućna embolija nastaje od tromba koji je potekao iz vene u nozi ili zdjelici, a upravo se s tim suočio Varejao.

Baš kao što se predviđa i Teletoviću, i Varejao je tada propustio ostatak sezone ali se nakon svega vratio i nastavio igrati u istom ritmu, iako su mediji u SAD-u u prvi mah pisali da "Brazilac može biti sretan što je živ".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije