Važna pobjeda Cedevite u Francuskoj

Sedmo kolo grupne faze Eurolige

Važna pobjeda Cedevite u Francuskoj

E. Čaušević

Košarkaši Cedevite ostvarili su pobjedu protiv Limogesa (78:69) u okviru sedmog kola grupne faze Eurolige.

Cedevita se bori za drugi krug takmičenja, a večeras su na gostujućem parketu protiv Limogesa ostvarili vrlo bitnu pobjedu s kojom su povećali šanse da se nađu u drugom krugu Eurolige.

Zagrebačku ekipu do pobjede vodio je Luka Babić koji je Limogesu ubacio 19 poena, dok su po 10 dodali Luka Žorić i Miro bilan. Bh. reprezentativac Nemanja Gordić ubacio je dva poena, dok Džanan Musa nije ulazio u igru.

U domaćoj ekipi najefikasniji bio je Schaffarzik sa 17, a 13 poena ubacio je Diawara.

Nakon sedam odigranih kola Cedevita je četvrta sa četiri pobjede i tri poraza, dok je Limoges peti sa tri pobjede i četiri poraza.

Euroliga 7. kolo:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Limoges - Cedevita 69:78

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.