Važna pobjeda Memphisa, Houstonu derbi Zapada

NBA liga

Važna pobjeda Memphisa, Houstonu derbi Zapada

E. Škorić

U noći s ponedjeljka na utorak odigrano je 10 susreta NBA lige. U derbiju je Houston savladao San Antonio.

Miami je bez glavnih igrača gostovao u Washingtonu, pa su Wizardsi očekivano slavili sa 114:93. Tako su Heati vodeću poziciju na Istoku prepustili Indiani. Michael Beasley je u nedostatku Chrisa Bosha i LeBrona Jamesa bio najefikasniji kod Miamija sa 18 poena, dok je Toney Douglas ubacio 14, a Ray Allen 13. Dwyne Wade je ubacio tek devet poena.

U domaćem timu najbolji je bio Trevor Ariza sa 25 poena, dok je Nene Hilario ubacio 18, Al Harrington 16, Bradley Beal 15, Marcin Gortat je imao double-double učinak sa 10 poena i 13 skokova.

New Orleans Pelicansi su sa 101:89 dobili Oklahoma Thunder City. Možda je bilo i za očekivati jer je gostujući sastav igrao bez previše imperativa. Kevin Durant ubacio je za svoj prosjek skromnih 25 poena uz sedam skokova i šest asistencija. Serge Ibaka je imao učinak od 22 poena i 16 skokova. U timu Pelicansa Tyreke Evans ubacio je čak 41 poen uz 14-26 šut iz igre. 

U derbiju večeri i Zapada Houston Rocketsi su nadigrali San Antonio Spurse i pobijedili 104:98. Tri domaća igrača bili su na učinku od 20+ poena. Chandler Parsons je ubacio 21, Terrence Jones i Dwight Howard po 20 poena, s tim što je ovaj potonji imao i 17 skokova.

Marco Belinelli je sa 16 poena bio najbolji u timu Sprsa, dok je Tim Duncan ubacio 12 poena, Tony Parker 10. Dobar meč odigrali su Golden State Warriors i Minnesota Timberwolves (130:120). Opet je Stephen Curry bio sjajan kao i noć ranije. Ubacio je 32 poena uz 15 asistencija. David Lee je imao 25 poena na kraju. Kevin Love je briljirao kod Timberwolvesa sa 40 poena, 14 skokova i devet asistencija. Ricky Rubio je dodao 15 poena uz osam asistencija, Kevin Martin i Gorgui Dieng su ubacili po 14 poena.

Chicago je sa 108:95 bio bolji od Orlanda u United Centeru. Bullse je vodio Mike Dunleavy sa 22 poena, Joakim Noah ubacio je 18, Jimmer Fredette 17. Na suprotnoj strani vrijedi izdvojiti Kylea O'Quinna sa 20 poena i sedam skokova. 

Neizvjesno je bilo u Philips Areni gdje je Atlanta dvije sekunde prije kraja poražena od Charlotte Bobcatsa sa 95:93. Chris Douglas-Roberts je u finišu pogodio za trijumf gostiju, koje je predvodio sjajni Al Jefferson sa 27 poena. Mike Scott je kod domaćih ubacio 20 poena.

Dodajmo da je Philadelphia 76ers sa 113:108 kod kuće bila bolja od Boston Celticsa, dok je Toronto sa 110:100 savladao Milwaukee Buckse. Memphis Grizzliesi su ostvarili važnu pobjedu u borbi za doigravanje protiv Phoenix Sunsa. Marc Gasol i društvo su slavili sa 97:91. Zach Randolph je ubacio 32 poena, Gasol 18, Mike Conley 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.