Važna pobjeda Reala u Vitoriji
Foto: EPA

Dončić briljirao

Važna pobjeda Reala u Vitoriji

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su kao gosti Baskoniju u Vitoriji rezultatom 79:71.

Real je dobro ušao u meč. Već sredinom igre u prvom periodu su imali osam poena prednosti, ali je Baskonia uspjela da do kraja ovog dijela igre razliku smanji i domaći su imali samom minus jedan nakon deset minuta igre, 15:16.

Gosti iz Madrida su održavali prednost tokom druge dionice. Ponovo su imali osam poena prednosti, ali je ponovo domaći tim uspio da smanji prednost do poluvremena na koje je Real otišao sa tri poena prednosti, 39:36.

Nastavak donosi bolju igru Reala. Bez većih problema su čuvali prednost koja je često bila dvocifrena, a u posljednju dionicu su ušli sa 12 poena razlike, 59:47.

Mirno je Real završio posao u ovom meču. Nisu dozvolili baskijskog timu da se približi i došli su do trijumfa koji bi im na kraju mogao osigurati prvi mjesto na tabeli.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sjajni Luka Dončić je vodio Real do pobjede sa 16 poena, devet skokova i šest asistencija za 24 minuta na parketu, dok je kod domaćeg tima Rodrigue Beabouis ubacio 20 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi