Već znamo ko će sigurno osvojiti NBA prsten!

Iako finalna serija nije ni počela

Već znamo ko će sigurno osvojiti NBA prsten!

Golden State Warriors i Cleveland Cavaliers će drugu godinu uzastopno odmjeriti snage u velikom finalu NBA lige.

Uoči finalne serije, iz SAD-a stiže zanimljiva vijest vezana za košarkaša Warriorsa Andersona Varejaa, koji će ući u historiju kao prvi košarkaš ikada koji je u toku jedne sezone nastupao za oba tima u finalu.

Varejao je u Clevelandu nastupao čak 12 godina i to u periodu od 2004. do 2016. godine, a onda se početkom godine odlučio na prelazak u Golden State.

Prema pravilima NBA lige, Varejao se nalazi u win-win situaciji obzirom da će osvojiti NBA prsten bez obzira na to ko na kraju trijumfuje, jer je u ovoj sezoni bio član oba kluba.

Iako još nije odigrana ni prva od minimalno četiri utakmice finalne serije, već znamo jednog igrača koji će se na kraju veseliti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije