Veličanstven debi bivšeg igrača Bosne
Copeland je odlično odigrao u debiju

Copeland se skrasio u Portoriku

Veličanstven debi bivšeg igrača Bosne

Donedavni play Bosne, Donald Copeland junak je prvog kola novog prvenstva Portorika. Nakon raskida ugovora s Bosnom Copeland je bio slobodan igrač, a samo 24 sata prije početka portorikanske lige potpisao je ugovor sa Atleticos de San Germanom.

Na otvaranju novog prvenstva Portorika, San German je igrao protiv aktuelnog prvaka, Vaqueros de Bayamona i gubio je 68:67 1,4 sekunde do kraja, a onda se podigao Copeland i pogodio tricu za pobjedu San Germana.

San German je pred početak nove sezone ostao bez dva ponajbolja igrača kluba, Christofera Vege i Manuela De Jesusa, pa su bili primorani naći novog igrača, a izbor je pao na Copelanda.

Donald Copeland je utakmicu završio sa 20 poena, 7 asistencija i 3 ukradene lopte, i uz Johwena Villegasa, koji je ubacio 22 poena bio je najefikasniji igrač utakmice. Košarka je u Portoriku nacionalni sport broj, a s popularnošću košarkaša mogu se mjeriti samo igrači bejzbola.

„Sretan sam što sam se vratio u ligu. U klubu sam samo jedan dan i još nisam skontao sistem igre, ali sam se ipak s Johwenom dobro slagao, posebno u drugom poluvremenu. Od ovog mladog tima se očekuje da svake večeri izađe na parket u želji da pokaže svoj napredak“, rekao je nakon utakmice portorikanskim medijima Donald Copeland, koji je portorikanskog porijekla.

Baloncesto Superior Nacional, kako se zove nacionalna liga Portorika je veoma jaka. U njoj igra veliki broj kvalitetnih igrača, koji su prošli američke koledže, a ima i veliki broj igrača iz Južne Amerike. Copeland je pokazao kako se radi o kvalitetnim igraču, čiji kvalitet u Bosni nije dovoljno prepoznat ili je Donald došao u nezgodnom trenutku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.