Velicka odveo Litvaniju u finale

Litvanija prvi finalista

Velicka odveo Litvaniju u finale

M. Šljivak

Košarkaši Litvanije prvi su finalisti Evropskog prvenstva za kadete. Domaća selekcija je u polufinalu savladala Tursku rezultatom 73:71, poenima Arnasa Velicke u posljednjoj sekundi.

Vodila je Turska gotovo cijelim tijekom meča, ali su na kraju ipak poraženi. Nakon prvih 10 minuta igre imali su osam razlike (20:12), a s boljom igrom su nastavili i u drugoj dionici.

Imala je Turska 11 poena prednosti u jednom trenutku, a na odmor su uspjeli otići sa četiri poena prednosti, nakon što je Litva uspjela da u finišu se vrati (34:38).

Treći period donosi za nijansu bolju igru Turske. Uspjeli su dodatno povećati prednost (61:54), ali su u posljednjoj četvrtini dozvolili Litvancima da preokrenu meč.

Poenima Arnasa Velicke u posljednjoj sekundi Litva dolazi do pobjede od 73:71 i plasmana u finale.

Kozys je u selekciji Litvanije bio najefikasniji sa 12 poena, dok je kod Turske Bitim ubacio 18 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.