Veličković: Da bi pobjedili, moramo biti agresivniji od njih

Košarkaš Partizana pred derbi sa Zvezdom

Veličković: Da bi pobjedili, moramo biti agresivniji od njih

D. Vejo

Košarkaši Partizana sutra će u okviru 21. ABA lige na svom parketu dočekati ekipu Crvene zvezde.

Najveći derbi u Srbiji uvijek plijeni mnogo pažnje od strane publike. Crno-bijeli se trenutno nalaze u rezultatskoj krizi, dok je ljuti rival Zvezda nakon sedam vezanih pobjeda u Euroligi pretrpjela sinoć poraz od Efesa na svom terenu, te tako prekinula seriju.

Ali i pored toga, crveno-bijeli dominiraju u regionalnom takmičenju, dok Partizan zauzima drugu poziciju na tabeli.

Pred ovaj susret, svoja očekivanja kazao je najiskusniji član u timu Aleksandra Džikića.

"Ispred sebe imamo protivnika koji nema poraz u ABA ligi, a koji bilježi sjajne partije i u Euroligi. Kao i uvijek, za mene je najbitniji pristup igri te želja za pobjedom. Mi praktično moramo da se ogulimo i iskidamo u derbiju, kako bi ostvarili povoljan rezultat. Na njihovu agresivnu igru, mi moramo da odgovorimo još jačom mjerom", zaključio je košarkaš Partizana, Novica Veličković.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra sa početkom od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije