Velika drama u Beogradu, Olympiakos savladao Zvezdu

Euroliga

Velika drama u Beogradu, Olympiakos savladao Zvezdu

E. Škorić

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olympiakosa u bratskom derbiju u meču 27. kola Eurolige sa 66:64.

Srbijanski i regionalni prvak nije uspio da dođeđ do važne pobjede, pošto se bori za plasman u play-off. Na ruku im je išla i pobjeda CSKA nad Darussafakom, ali i sami su morali da zapnu i da pobijede. No, nisu uspjeli.

Zvezda je dobivala mnoge velikane u Euroligi, ali još niakda nije savladala bivšeg prvaka Evrope iz Pireja.

Nije počelo dobro za domaće, pošto su Grci imali 17:9 nakon prve četvrtine, a 13 razlike vodili su na poluvremenu meča (30:17).

Početkom treće četvrtine gost je i dalje imao dvocifrenu prednost, ali u završnici iste Zvezda je konačno nakon dugo vremena povela (43:42).

Crveno-bijeli su imali plus osam u četvrtoj dionici, no Olympiakos se nije predavao i gledali smo dramatičnu završnicu. Gudurić zabija trojku minut prije kraja, ali Printezis uzvraća na isti način.

Potom je Jenkins promašio napad, ali je uhvatio skok, no u nastavku akcije Zvezda ne koristi napad i Oly je imao posljednji napad. Nije bilo poena, morao se igrati produžetak.

Uslijedila je drama i u dodatnih pet minuta. Igralo se koš za koš, a na karju je Printezis pogodio za 66:64 pobjedu Olympiakosa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Papanikolaou je ubacio 17, Agravanis 16, a Printezis 15 poena kod gostiju, dok je Gudurić sa 14 bio najbolji kod Zvezde, 13 je dodao Jenkins. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi