Velika nepravda načinjena je Westbrooku

Curry u startnoj petorci

Velika nepravda načinjena je Westbrooku

E. Škorić

Iako briljira ove sezone u NBA ligi, Russell Westbrook nije starter na All Star meču.

Westbrook u Oklahomi niže triple-doublove, igra sezonu iz snova, ali to mu nije pomoglo da bude u petorci Zapada za All Star meč NBA lige. Umjesto njega započet će meč Stephen Curry.

Inače, po novoj formuli glasanja, fanovi imaju 50 posto, igrači i mediji po četvrtinu, ali uglavnom - navijači biraju.

Mediji i igrači dali su prednost Westbrooku, ali navijači su željeli Curryja u startnoj poziciji i to je presudilo. Koliko god Curry bio dobar, ove sezone definitivno nije na razini eksplozivnog Russella.

U startnoj petorci Zapada igrat će Curry, James Harden, Kawhi Leonard, Kevin Durant i Anthony Davies. Na drugoj strani, u startnoj petorci Istoka, nastupat će Kyrie Irving, DeMar DeRozan, Jimmy Butler, LeBron James i Giannis Antentokounmpo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi