Velika pobjeda Zvezde u Milanu
Foto: Euroleague.net

Euroliga, 26. kolo

Velika pobjeda Zvezde u Milanu

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veoma važnu pobjedu na gostovanju Emporio Armaniju.

Oni su u utakmici 26. kola Eurolige slavili sa 78:71 (25:10, 18:21, 17:19, 18:21), upisavši 15. ovosezonsku pobjedu, koja ih je podigla na šestu poziciju.

Tim Dejana Radonjića sjajno je otvorio meč i prvu četvrtinu riješio u svoju korist sa 25:10. Domaćin je nastavku uspio da dođe do svoje igre i rezultatskog priključka.

Početkom posljednje četvrtine Milanezi su napravili seriju 8:0 i poravnali rezultat (60:60), ali su u samoj završnici poklekli i dozvolili crveno-bijelima da dođu do sigurnog trijumfa.

Domaćin je večeras zaiblježio 19. poraz u sezoni, te je ostao na posljednjem, 16. mjestu na tabeli.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ognjen Kuzmić je sa 15 koševa, sedam skokova i tri blokade bio najefikasniji u pobjedničkom timu. Kod Armanija se izdvojio Ricky Hickman sa 14 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti