Veliki gubici za Knickse nakon odlaska Jeremyja Lina

Veliki gubici za Knickse nakon odlaska Jeremyja Lina

M. Šljivak

Zvijezda NBA lige Jeremy Lin napustio je ovog ljeta ekipu New York Knicksa, te se pridružio ekipi Houston Rocketsa, a akcije tima iz Velike jabuke na berzi su vrtoglavo pale nakon njegovog odlaska.

Kompanija MSG koja u svom vlasništvu ima New York Knickse i New Yor Rangerse, te dvornau Madison Square Garden, kao i nekoliko televizija, zabilježila je pad dionica od 8,5 posto, odnosno kompanija je izgubila preko 93 miliona dolara.

Kada je Lin počeo sa svojim Linsanityjem u februaru, dionice su tada uveliko skočile, no sada potpisom za Houston vlasnici Knicksa su izgubili dosta novca, a očekuje se sada povećanje dionica ekipe Houston Rocketsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.