Veliki Parker, Francuzi redaju pobjede

Poljska nemoćna pred Francuskom

Veliki Parker, Francuzi redaju pobjede

E. Škorić

Francuska košarkaška reprezentacija ostvarila je večeras i treću pobjedu na Eurobasketu u Montpellieru. Francuzi su savladali Poljsku rezultatom 69:66.

Ekipe od kojih smo poraženi u prva dva kola Eurobasketa odmjerili su večeras snage, a favorizovani domaćin je slavio.

Poljska je upisala prvi poraz, no što se moglo očekivati od njih protiv Parkera, Diawa, Fourneira i ostalih NBA zvijezda.

Iako su bili veliki autsajderi, Poljaci s Goratom uspjeli su da pruže dostojan otpor bivšem evropskom prvaku.

Nakon prve dionice rezultat je glasio 14:14, na poluvremenu je bilo plus četiri za Francuze (30:26). U trećoj dionici također neizvjesno, Francuzi su u posljednjih 10 minuta ušli sa vodstvom 52:47.

Iako je Francuska imala i devet poena prednosti u nekim trenucima četvrte dionice, Poljaci su se u finišu vratili na samo dva poena zaostatka, no pobjeda Francuske ipak nije došla pod znak pitanja.

Dodajmo da je u ovom susretu Tony Parker postigao najbolji strijelac evropskih prvenstava sa preko 1030 poena. 

Parker je večerašnji meč završio sa 16 poena i tri asistencije, De Colo i Gelabale su dodali po 12 poena. Wacznyski je na drugoj strani ubacio 18 poena, Gortat 10 uz 11 skokova, Pontika također 10 poena.

Francuska - Poljska 69:66

Francuska: Westermann, Batum 4, Lauvergne 2, Kahudi 2, Parker 16, Fournier 2, Pietrus 2, De Colo 12, Diaw 9, Gelabale 12, Gobert 8, Jaiteh

Poljska: Czyz, Cel 4, Slaughter 9, Kulig 5, Pontika 10, Waczynski 18, Gortat 10, Koszarek 4, Zamojski 3, Karnowski 3, Gruszecki, Skibniewski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.