Veliki povratak Lakersa, ali Pelicansi ipak bolji
Foto: EPA

Sjajna utakmica u Staples Centru

Veliki povratak Lakersa, ali Pelicansi ipak bolji

Lakersi su u svom Staples Centru ugostili Pelicanse, a na kraju je ekipa iz New Orleansa bila bolja i slavila pobjedu rezultatom 119:112.

Iako se to nakon prve tri trećine nije moglo nagovijestiti, u Los Anglesu je viđena izuzetno zanimljiva završnica duela Lakersa i Pelicansa.

Pelicansi su puno bolje ušli u utakmicu i veoma rano nametuli svoj ritam igre. Bez problema su Davis, Cousins i društvo kontrolisali tok utakmice, a prednost Pelicansa je već u drugoj četvrtini rasla i do 22 poena razlike.

Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 68:55 u korist Pelicansa, a domanacija gostiju se nastavila i u trećoj četvrtini. Ipak, iako su minutu i pol prije kraja trećeg perioda imali zaostatak od 20 poena, Lakersi u zadnju četvrtinu ulaze sa deificitom od 11 poena.

Međutim u zadnjoj dionici Lakersi igraju puno bolju odbranu, a predvođeni, prije svega Clarksonom, Randleom i Kuzmom, nakon četiri minute igre u četvrtoj četvrtini potpuno sustižu prednost gostiju, a potom dolaze i do prvog vodstva. 

Uspijevali su Lakersi držati vodstvo do posljednje tri minute utakmice, ali onda Cousins poravnava rezultat, a potom Pelicansi ponovo preuzimaju prednost. 

Nakon što su došli u vodstvo, Pelicansi nisu imali namjeru isto ponovo ispuštati, pa su uspjeli privesti susret kraju i slaviti pobjedu.

Najefikasniji igrač Pelicansa, ali i čitave utakmice, je bio Anthony Davis sa 27 poena, a popularni Obrva je dodao i 17 skokova, te tri asistencije. Uz Davisa, u ekipi Pelicansa, se istakao i DeMarcus Cousins sa 22 ponea, 11 skokova i osam asistencija, dok je 19 poena ubacio E'Twaun Moore.

Kada je riječ o ekipi Lakersa najefikasniji je bio Jordan Clarkson koji je ubacio 24 ponea, dok su po 20 dodali Kentavious Caldwell-Pope i Kyle Kuzma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi