Veliki preokret Brosea, CSKA razbio Zvezdu u Beogradu
Foto: EPA

Euroliga, 7. kolo

Veliki preokret Brosea, CSKA razbio Zvezdu u Beogradu

Crvena zvezda je u Beogradu dočekala ekipu CSKA u okviru 7. kola Eurolige, a gosti su upisali ubjedljivu pobjedu rezultatom 85:59.

Moskovljani su danas bili bolji u svim segmentima igre, te se od samog početka mogao naslutiti ubjedljiv poraz Crvene zvezde.

CSKA je startovao furiozno, te je već nakon prve četvrtine ova ekipa imala dvocifrenu prednost (22:10). U drugom periodu domaći igraju nešto bolje, ali nedovoljno da ugroze prednost ruske ekipe, koja je do pauze narasla na 17 poena razlike.

Gosti u trećem periodu odlučuju riješiti sve dileme oko pobjednika. U trećoj četvrtini CSKA sjajnom odbranom limitira Zvezdu na svega sedam poena i u zadnji period ulazi sa čak 31 poenom prednosti.

Moskovljani zadnju četvrtinu igraju nešto opuštenije, pa Zvezda uspijeva barem malo umanjiti težak poraz.

Najefikasniji u ekipi CSKA je bio Nando De Colo sa 16 postignutih poena. Kyle Hines je dodao 13, dok je Cory Higgins ubacio 12 poena.

Kada je u pitanju Crvena zvezda, jedini koliko-toliko raspoloženi su bili James Feldine i Taylor Rochestie. Rochestie je ubacio 15 poena, dok je Feldine dodao 12.

U okviru sedmog kola Eurolige u Nurnbergu su se sastali Brose Bamberg i Barcelona, a domaći Brose je nakon neizvjesne završnice slavio pobjedu rezultatom 84:81.

Ipak, nakon prve dionice se nije moglo naslutiti da će Brose doći do trijumfa jer je Barcelona u sjajnom ritmu otvorila susret i u drugu četvrtinu ušla s prednošću od čak 26 poena razlike (38:12).

Međutim, od početka druge četvrtine Brose igra dosta ozbiljnije i počinje polako topiti prednost gostiju. 

Brose puno bolje igra u odbrani, pa već do poluvremena smanjuje deficit na 12 poena.

Dobra igra domaćih se nastavila i u drugom poluvremenu. Barce pokušava zaustaviti sjajne serije domaćih, ali Brose polovinom zadnje četvrtine dolazi do preokreta i prve prednosti od samog početka susreta.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Barcelona je pokušavala uzvratiti, ali ekipa Brosea igra puno staloženije u samom finišu i na svaki pokušaj Barce da ponovo dođe do prednosti ima spreman odgovor.

Ekipu Brosea su do preokreta vodili Dorell Wright sa 16, Ricky Hickman sa 14 i Bryce Taylor sa 13 poena, dok je u ekipi Barce najefikasniji bio Rakim Sanders koji je postigao 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi