Veliki preokret Cedevite protiv Cibone za vodstvo u finalu

Vode sa 1:0 u finalnoj seriji

Veliki preokret Cedevite protiv Cibone za vodstvo u finalu

E. Čaušević

Košarkaši Cedevite večeras su ostvarili pobjedu protiv Cibone (79:73) u prvom meču finalne serije za prvaka Hrvatske.

U dvorani "Dražen Petrović" u Zagrebu večeras je odigrana prva utakmica finalne serije prvenstva Hrvatske. Od prve minute gledali smo izjednačenu košarku, a prva dionica završena je sa 20:20. Međutim, u drugoj četvrtini Cibona je dominirala na parketu.

Cibona je drugu dionicu dobila u svoju korist sa 22:9, te se na pauzu otišlo kod rezultata 42:29 za domaći tim. Ipak, Cedevita je u drugom poluvremenu uspjela rezultatski da se vrati u meč. Treća dionica je bila dosta izjednačena, ali su se izabranici Veljka Mršića u zadnjoj dionici sjajnom igrom vratili u meč.

Dvije minute prije kraja utakmice na semaforu je bilo 73:73, a već u narednom napadu Cedevita je poenima Krušlina povela sa 75:73 i tako je napravila veliki preokret. Do kraja meča Cedevita je povećala prednost, te je "izgubljenu" utakmicu dobila sa 79:73 i tako povela sa 1:0 protiv Cibone u finalnoj seriji.

Bh. košarkaš Džanan Musa večeras je na parketu proveo skoro 17 minuta, te je ubacio četiri poena i dodao je dva skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi