Veliki Reggie Miller komentarisao sudar Nurkića i Anthonyja

"Je li ovo neka šala?"

Veliki Reggie Miller komentarisao sudar Nurkića i Anthonyja

E. Škorić

Bh. centar Jusuf Nurkić briljirao je u sjajnoj pobjedi Portlanda nad Oklahomom (103:99).

Nurkić je uz Damiana Lillarda (36p, 13as) bio ključni igrač domaćeg tima. Naš košarkaš je za nepune 33 minute igre ubacio 25 poena, a imao je još i osam skokova, tri asistencije i dvije blokade.

Nastavio je div iz Živinica svoju seriju sa 20+ poena, te je pokazao da je jedan od perspektivnijih centara u ligi. 

Dosta se jutros u američkim medijima piše o Nurkiću, a glavna tema je isključenje Carmela Anthonyja, koji je nakon jednog prodora zakačio laktom Nurkićevo lice, pa mu je dosuđen flagrant 2 zbog navedenog postupka, nakon što su sudije pregledale snimak.

To je značilo isključenje za Anthonyja na 4:26 do kraja meča, pa je Portland faktički došao u mat poziciju jer je gostujući tim igrao bez jednog od trojice najvažnijih igrača (Westbrook i George su ostali na parketu).

Dosta je ljudi na Twitteru kazalo da je smiješno da se za ovakve stvari isključuje igrač, a situaciju je prokomentarisao i legendarni Reggie Miller.

"NBA je mekan. Carmelo je isključen? Pa ovo je samo faul na podu za Nurkića. Ozbiljno, je li ovo neka šala?", kazao je Miller, jedan od najslavnijih igrača ovog sporta.

Nurkić je kasnije udarac u lice prokomentarisao: "Ja sam zvijer, dobro sam". Što se utakmice tiče, Nurkić je pohvalio igru ekipe i kazao da je cilj nastaviti s pobjedama, te i dalje u Portlandu oduševljavati publiku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti