Veliko pojačanje za Gran Canariju

Popunjena pozicija 'pleja'

Veliko pojačanje za Gran Canariju

Bivši košarkaš Partizana Bo McCalebb potpisao je ugovor sa Gran Canarijom. Američkom košarkašu ovo je ujedno prvi angažman u Španiji.

McCalebb je svakako najdublji pečat ostavio u beogradskom Partizanu, sa kojim je 2009. godine osvojio niz trofeja. 31-godišnji plejmejker bio je pokretačka snaga crno-bijelih, koji su te sezone osvojili ABA ligu, domaće prvenstvo i Kup Radivoja Koraća, te stigli do Final Foura Eurolige.

Sjajni košarkaš 2010. godine je dobio makedonsko državljanstvo i samo godinu dana kasnije odveo je nacionalni tim do četvrtog mjesta na EP u Litvaniji.

McCalebb je takođe pružao dobre partije i Montepaschiju i Fenerbahceu, sa kojima je u nekoliko navrata osvajao prvenstvo. U profesionalnoj karijeri igrao je još za Bayern, Limoges i Mersin. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi