Venecija još jendom očitala lekciju Milanu

Italijansko prvenstvo

Venecija još jendom očitala lekciju Milanu

E. Škorić

Košarkaši Venecije još jednom su nadigrali Milano, a večeras su slavii sa 73:62.

Milano ima ulogu favorita u polufinalu play-offa za prvaka Italije, ali Venecija je ta koja sada vodi 2:1 i nedostaje joj pobjeda za finale. 

Sastav kojeg vodi hrvatski stručnjak Jasmin Repeša bio je potpuno nemoćan u Veneciji.

Prvi period igre pripao je u potpunosti Veneciji (24:14), a domaći tim je na poluvremenu vodio čak 17 razlike, mada je u nekim trenucima u drugoj dionici bilo i plus 20.

U istom ritmu se nastavilo i u drugom poluvremenu, pa je tešak poraz Milana bio neminovan.

Venecij je domaćin i u četvrtoj utakmici koja se igra za dva dana, a eventualna majstorica igrat će se 27. maja u Milanu. U drugom polufinalu Reggiana vodi s 2:1 protiv Avellina.

Pargo je sa 17 poena predvodio tim Venecije, dok je Green dodao 14, a Ejim 12 poena. Na drugoj strani Mclean je ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi