Ventspils uz dosta muke do pobjede protiv Kataje

Ventspils uz dosta muke do pobjede protiv Kataje

M. Šljivak

Košarkaši latvijskog Ventspilsa savladali su večeras na svom parketu u 4. kolu Eurochallenge kupa ekipu Kataje rezultatom 75:61.

Iako krajnji rezultat pokazuje plus 14 za Ventspils, domaći nisu nimalo lako došli do pobjde. Kataja je odigrala odlično prvo poluvrijeme nakon kojeg su imali šest poena prednosti 36:30, ali je u nastvaku Ventspils igrao mnogo bolje.

Treći period je latvijski predstavnik potpuno razbio svog protivnika 25:9, te su na taj način došli dao prednosti od 10 razlike na ulazu u posljednju četvrtinu 55:45. U završnih deset minuta Ventsipls je dodatno povećao prednost za konačnih plus 14.

Donald Sims je u pobjedničkom sastavu bio najefikasniji sa 21 poenom, dok su Smith i Kanervo ubacili po 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.