Villanova pregazila Oklahomu za veliko NCAA finale

Wildcatsi u finalu

Villanova pregazila Oklahomu za veliko NCAA finale

M. Šljivak

Košarkaši univerziteta Villanova plasirali su se u finale NCAA lige. Wildcatsi su večeras u prvom polufinalu savladali Oklahoma Soonerse rezultatom 95:51.

Do sredine igre u prvom poluvremenu igrala se izjednačena košarka, ali je zatim krenula ispostaviće se presudna serija Villanove.

Predvođeni sjajnim Joshom Hartom i Krisom Jenkinsom Wildcatsi prave seriju od 10:0 i dolaze do prednosti od 26:17. Nisu igrači Villanove posustali, već su održavali prednost do kraja prvog poluvremena, nakon kojeg su imali 14 poena prednosti, 42:28.

Nastavak nije donio veća uzbuđenja. Najbolji strijelac Soonersa Buddy Hield bio je potpuno zaustavljen, te bez njegovih poena Oklahoma jednostavno nije mogla ništa.

Nevjerovatan postotak šuta iz igre od preko 70 procenata podigao je prednost Villanove na preko 30 poena. Oklahoma s druge strane nije mogla pogoditi apsolutno ništa i poraz im je bio neizbježan.

Bez većih problema je Villanova privela meč kraju, te su došli do pobjede i prolaza u veliko NCAA finale.

Josh Hart je odigrao fantastičan meč. Ubacio je 23 poena, imao je još osam skokova i četiri asistencije. Kris Jenkins je dodao 18, a Ryan Arcidiacono 16 poena.

S druge strane Jordan Woodard je ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi