Vince Carter proglašen najuticajnijim veteranom NBA lige
Foto: EPA

Prema izboru NBA igrača

Vince Carter proglašen najuticajnijim veteranom NBA lige

Legendarnom Vinceu Carteru je uručena nagrada za najuticajnijeg veterana u NBA ligi, a još uvijek aktivni košarkaš, 40-godišnji Carter, je naišao samo na riječi hvale od strane svojih kolega.

Popularnom Vinsanityju je nagradu uručila Asocijacija NBA igrača. On je za istu izabran glasovima košarkaša iz najbolje košarkaške lige na svijetu, a neki od njih su odlučili i podijeliti svoje mišljenje o vjerovatno najboljem "dunkeru" svih vremena.

"Vince je vjerovatno krilo s najboljim atletskim predispozicijama koje smo ikada vidjeli", istakao je LeBron James, dok je DeMar DeRozan dodao da je Carter jedno od "glavnih imena" jedne generacije.

Vince Carter je u svojoj bogatoj NBA karijeri nastupao za Toronto Raptorse, New Jersey Netse, Orlando Magic, Phoenix Sunse, Dallas Maverickse i Memphis Grizzliese, dok će naredne sezone igrati u dresu Sacramento Kingsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi