Vince Carter želi igrati još dvije sezone
Foto: EPA

Carter nema namjeru da se penzioniše

Vince Carter želi igrati još dvije sezone

D. Rakanović

Krilni košarkaš Memphis Grizzliesa Vince Carter izjavio je da nema namjeru još uvijek da se penzioniše. 

Iako su mnogi smatrali da je ova sezona posljednja za 40-godišnjeg košarkaša, iskusni košarkaš je rekao da želi odigrati još dvije sezone. 

"Sjećam se da sam sebi u jednom trenutku postavio cilj da u NBA ligi odigram 15 sezona. Kada sam ga premašio samo sam nastavio i nisam se osvrtao. Sada govorim da ću da igram još dvije godine i onda ću biti gotov", rekao je Carter i dodao:

"Toliko sam spreman i dobro se osjećam da bi mogao još tri serije da odigram u play-offu. Ljudi mi stalno govore da bi trebalo da jurim prsten, ali me to ne interesuje. Sretan sam u Memphisu. Moja porodica je sretna ovdje. Uprava i trener rade dobar posao i želim da i dalje budem dio ove ekipe".

Tokom regularnog dijela sezone Carter je nastupio na 73 utakmice i prosječno je bilježio osam poena, 3.1 skokova i 1.8 asistencija. U šest utakmica doigravanja protiv Spursa imao je nešto efikasniji učinak, ali je njegov Memphis završio svoj nastup u play-offu već u prvom krugu. On je prosječno postizao 9.2 poena, 3.3 skokova i 1.5 asistencija. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi