Virginia i North Carolina idu dalje

NCAA liga

Virginia i North Carolina idu dalje

Teme:

Američka koledž košarkaška liga (NCAA) polako ulazi u samu završnicu. 

U noći sa petka na subotu na programu su bila četiri susreta osmine finala. North Carolina opravdala je epitet favorita te je rutinski slavila protiv Indiane (101:86) i tako obezbijedila plasman u narednu rundu takmičenja. Marcus Paige bio je najefikasniji u pobjedničkom sastavu sa 21 poenom, dok je Brice Johnson imao poen manje. Kod Indiane prednjačio je Yogi Ferrell sa 25 koševa.

Virginia je bila uspješna protiv Iowa Statea (84:71). Anthony Gill predvodio je svoju ekipu sa 23 pogotka i osam skokova, a odličan je bio i Mike Tobey sa 18 poena. U poraženom sastavu odskakao je Georges Niang koji je meč završio sa 30 poena, osam skokova i četiri asistenicje.

U preostala dva meča Notre Dame je bio bolji od ekipe Wisconsin (61:56), a Syracuse je u uzbudljivoj završnici savladao tim Gonzage (63:60).  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi