Visok 211 centimetara, a ima pokrete Jordana

Tek mu je 15 godina

Visok 211 centimetara, a ima pokrete Jordana

Za jednog srednjoškolca koji je tek u drugi razred Thon Maker je već fantastičan košarkaš. 

To što ima centarsku visinu nije njegova jedina prednost u ispod obruča. On posjeduje sjajne motoričke sposobnosti, pa bez problema izvodi poteze nalik najboljim bekovima ili krilima. 

Kada ste visoki 211 centimetara, a igrate protiv svojih vršnjaka koji su itekako niži, onda vam je sve mnogo lakše.

Ipak Thon Maker ne igra na poziciji klasičnog centra, već gotovo na svim pozicijama srednje škole Carlisle School u Martinsvilleu.

Za ovog sjajnog košarkaša zainteresovani su već univerziteti Arizona, Georgetown, Miami i Virginia, a nema sumnje da će ga nakon što pregledaju ovaj video poželjeti i mnogi drugi. Nemojte se iznenaditi ako ga 2017. godine na NBA draftu vidite upravo momka iz Sudana, koji je nekada trenirao fudbal, vidite kao prvog “picka” prve runde.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.