Visoka pobjeda LA Lakersa, sjajan Gasol

NBA, nedjelja

Visoka pobjeda LA Lakersa, sjajan Gasol

Sinoć su košarkaši LA Lakersa savladali Golden State rezultatom 117:89, a predovodio ih je sjajni Pau Gasol. Španac nije promašio nijedan šut, a postigao je 28 poena, te još upisao devet skovova, pet asistencija i četiri blokade.

Ovim je 30-godišnji Gasol postao tek treći igrač koji je u utakmici BA lige sa minimalno 20 poena i po pet skokova i asistencija pogodio svaki šut na utakmici. Ovo je bila 12 utakmice Lakrsa ove sezona.

Sacramento je na svom terenu izgubio od New Orleansa 71:75, a prvo ime na parketu kod pobjedničke ekipe bio je Chris Paul sa devet koševa, sedam skokova i 14 asistencija.

Detroit je nakon produžetaka pobijedio  Washington 115:110, a do pobjede ih je predovdio Richard Hamilton koji je postigao 27 koševa, a od toga čak 12 u produžetku.

NBA, nedjelja:

LA Lakers - Golden State 117:89
Sacramento - New Orleans 71:75
Detroit - Washington 115:110 (nakon produžetaka)
Toronto - Boston 102:101

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.