Visoka pobjeda Oostendea, Buza odličan

All-round učinak Buze

Visoka pobjeda Oostendea, Buza odličan

Dž. Mrakić

Belgijski Oostende upisao je pobjedu i u trećem susretu C grupe FIBA-inog Evropskog kupa.

Ekipa našeg Nedima Buze slavila je svoju najubjedljiviju pobjedu u takmičenju dosad, a svog protivnika Szombathely porazila je sa skoro 30 poena razlike (91:62).

Najefikasniji u redovima belgijske ekipe bio je Gillet sa 18 poena, a istakao se reprezentativac Bosne i Hercegovine na ovom susretu koji je, pored postignutih 10 poena, upisao i šest skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Oostende je prvi u grupi „C“ sa maksimalnim brojem bodova, drugi je talijanski Varese sa četiri boda, koliko imaju i trećeplasirani Sodertalje, ali i posljednji Szombathely.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.