Vitkovac ponovo MVP u Eurcoupu

Vitkovac ponovo MVP u Eurcoupu

M. Šljivak

Košarkaš podgoričke Budućnosti, Čedomir Vitkovac, ponio je titulu MVP-a 3. kola Eurocupa, što mu je druga nagrada u drugom krugu ovog takmičenja.

Vitkovac je predvodio Budućnost u gostujućem trijumfu protiv Budivelnika iz Kijeva 78:74, a u tom susretu je ubacio 24 poena, te je dodao 10 skokova i tri asistencije, za ukupnu valotrizaciju 30.

Iza njega su ostali košarkaši Lokomotiv Kubana, Alex Marić i Derrick Brown sa valorizacijom 28, a petorku zaokružuju Chuck Davis iz Banvita sa valorizacijom 27 i Raul Lopez iz Bilbaa sa valorizacijom 26.

Vitkovac je bio MVP i u prvom kolu druge faze takmičenja kada je briljirao u susretu protiv Triumpha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.