Vjerovali ili ne: Knicksi slavili drugu uzastopnu pobjedu

NBA liga

Vjerovali ili ne: Knicksi slavili drugu uzastopnu pobjedu

U najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu u noći sa subote na nedjelju igralo se sedam susreta.

Prvi meč koji je protekle noći bio na programu pripao je Washington Wizardsima koji su dosta teško, sa 99:95, savladali Detroit Pistonse. Iako su imali prednost od 21 poen domaći košarkaši su se na kraju žestoko morali boriti za pobjedu. John Wall je ubacio 22 points, dok je Nene postigao jedan manje. U redovima Wizardsa, koji su izgubili 11 od svojih posljednjih utakmica, dobru partiju je pružio i Marcin Gortat koji je zabilježio "doble-double" učinak (16 skokova i 17 poena). Krilni centar gostiju, Greg Monroe, bio je najefikasniji igrač gostujućeg tima sa 21 poenom. 

U komšijskom derbiju između Miamija i Atlante bilo je još neizvjesnije nego li u duelu Wizardsa i Pistonsa. Gostujući sastav upisao je pobjedu od dva poena razlike, a rezultat je na kraju glasio 93:91. Iako bez četiri igrača gostujući tim je uspio stići do svoje 47. pobjede u ovoj sezoni. Njen glavni protagonista bio je Paul Millsap sa 22 poena, dok je njemački košarkaš Dennis Schröder dodao 16 poena i 10 asistencija. Dwayne Wade na drugo strani nije mogao sam. Bek Heat ubacio je 22 poena, dok je skupo plaćeno pojačanje, slovenski košarkaš Goran Dragić za 35 minuta provedenih na parketu ubacio svega šest poena.

Vjerovali ili ne ali i New York Knicksi su stigli do druge pobjede u nizu. Sastav iz "velike jabuke" je na svom terenu sa 103:98 savladao Toronto Raptorse, kojima je ovo bio peti uzastopni poraz. Hardaway Junior je sa 22 poena bio najefikasniji igrač Knicksa, koliko je i u redovima gostujućeg tima postigao Williams.

Grizzlies su slavili na gostovanju kod Timberwolvesa sa 101:97, dok je i sastav našeg Mirze Teletovića upisao gostujuću pobjedu u Teksasu kod Dallas Mavericksa (104:94).

Aktuleni šampioni, San Antonio Spursi, lako su se obračunali sa Sunsima (101:74), dok je Utah bila bolja od Milwaukeeja (82:75).

Rezultati:
Washington Wizards - Detroit Pistons 99:95
Miami Heat - Atlanta Hawks 91:93
New York Knicks - Toronto Raptors 103:98
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 97:101
Dallas Mavericks - Brooklyn Nets 94:104
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 74:101
Utah Jazz - Milwaukee Bucks 82:75

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.