"Volio bih u dresu reprezentacije nadoknaditi razočarenje"

Andrija Stipanović za SportSport.ba

"Volio bih u dresu reprezentacije nadoknaditi razočarenje"

M. Šljivak

Andrija Stipanović je vrlo emotivno doživio poraz od Nanterrea u finalu EuroChallenge kupa. 

Nakon prespavane noći popularni Stipan je ostao bez emocija. Za SportSport.ba je govorio o finalu, ali i produžetku saradnje sa Trabzonsporom.

"Nemam gotovo nikakve emocije nakon poraza. Razočaran sam, sve je bilo spremno za trofej, ali na kraju nismo uspjeli. Oni su igrali na sve ili ništa, sreća je otišla na njihovu stranu. Nadam se da će nam se ovo vratiti u prvenstvu. Tamo želimo u doigravanje i napraviti što bolji rezultat", rekao je za SportSport.ba Andrija Stipanović.

Trener Trabzonspora Nenad Marković je ohrabrio svoje igrače nakon nesretnog poraza.

"Marković je bio veliki košarkaš i vjerovatno je imao dosta ovakvih utakmica. Nije se gotovo, imamo još tri kola sezone. Ovo je klub koji se diže i nije mala stvar doći u finale jednog evropskog takmičenja".

Stipanović je danas produžio ugovor s Trabzonom na još dvije godine. Uradio je to zbog ambicija kluba.

"Produžio sam ugovor zbog ambicija kluba, jer mislim da možemo napraviti veliku stvar. Zbog lošeg starta nismo među prvih pet ekipa u ovoj sezoni, ali smo u posljednjih 20-ak utakmica među najboljim ekipama.  Iduće sezone Neno će sastaviti ekipu koja bi mogla napraviti veliku stvar. Ovaj klub konstantno napreduje", rekao je Stipanović, koji je na kraju rekao jednu zanimljivu stvar.

"Nadam se da će mi se ovaj poraz i porazi iz nekih prošlih sezona vratiti u reprezentaciji ovog ljeta", zaključio je razgovor za SportSport.ba Andrija Stipanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.