Vrabac ponovo odličan, Partizan nemoćan protiv Zvezde

Kup Radivoja Koraća

Vrabac ponovo odličan, Partizan nemoćan protiv Zvezde

D. Vejo

Košarkaši Crvene zvezde novi su osvajači Kupa Radivoja Koraća jer su večeras u niškom Čairu savladali ljutog rivala Partizan rezultatom 74:64.

U ovaj susret, obje ekipe ušle su praktično desetkovane. Nedostajalo je nekoliko igrača, ali uprkos tome, vječiti rivali priredili su sjajnu košarkašku predstavu. 

Tokom prve četvrtine igralo se dosta oprezno na obje strane. Ista je završila rezultatom 23:23. U nastavku, Partizan je imao blagu inicijativu na parketu, ali je pred kraj prvog poluvremena sjajni Marko Simonović pogodio trojku od tablu te tako svom timu donio prednost od dva poena razlike pred odlazak odmor (36:34).

Nakon predaha, ponovo isti scenario. Jaka odbrana ali napad, krasili su oba tima. Pri rezultatu 48:47 za Zvezdu, Gudurić pogađa trojku pa tako povisuje na plus četiri (51:47) na kraju treće dionice.

Posljednji period pripao je crveno-bijelima, a isti dobijaju rezultatom 22:17, te tako rutinski meč privode kraju i dolaze do prvog trofeja ove sezone.

U pobjedi Zvezde istakli su se Gudurić i Simonović sa istim učinkom od 18 poena, dok je to u redovima Partizana bio bh. košarkaš Adin Vrabac sa 12.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi