Vranković odabrao 12 «veličanstvenih»
Josip Vranković

Za turnir na MI

Vranković odabrao 12 «veličanstvenih»

Josip Vranković, trener B reprezentacije Hrvatske i ne tako davno strateg Široki Eroneta, odlučio se za 12 igrača koji će braniti boje svoje zemlje na Mediteranskim Igrama u Pescari.

Vranković se odlučio za: Damira Rančića, Jakova Vladovića, Roka Stipčevića, Lukšu Andrića, Petra Babića, Marka Cara, Antu Tomića, Damjana Rudeža, Luku Zorića, Jureta Lalića, Dragu Pašalića i Krunoslava Simona.

Vranković je sa prvog spiska morao brisati imena Vrakića i Vrbanca budući da je za takmičenje mogao prijaviti samo 12.

Selekcija Hrvatske pripremala se u Poreču i juče je doputovala u Pescaru.

«Zadovoljan sam pripremama i mislim da smo u dobroj formi. Turnir neće biti lagan, ali s pravom računamo na visok plasman», dodao je Vranković.

Hrvatska mediteranska reprezentacija učestvovala je na turniru «Trofeo Angelico» gdje je u konkurenciji Italije i Grčke, uz omjer 1-1 osvojila prvo mjesto.

Na Mediteranskim igrama Hrvatska je u Grupi A zajedno sa selekcijama Grčke, Maroka i Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.