Vrijeme je za ozbiljnu i pravu košarku

Počinje doigravanje

Vrijeme je za ozbiljnu i pravu košarku

E. Škorić

Doigravanje u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu (NBA) počinje već za vikend.

Sinoć su završene posljednje utakmice u regularnom dijelu sezone. Poznato je svih 16 učesnika play-offa. 

Na kraju, kao razočarenja možemo navesti Oklahomu, koja je za lošiji međusobni omjer ostala kratka u odnosu na New Orleans Pelicanse, te Miami, koji je na Istoku završio na 10. mjestu.

Na Zapadu će itekako biti zanimljivih duela, a pogotov onaj između Los Angeles Clippersa i San Antonio Spursa, mada će pravi spektakli biti i u susretima Houston Rocketsa i Dallas Mavericksa, te Memphis Grizzliesa i Portlanda.

Klay Thomson i Stephen Curry će sa Golden Stateom igrati protiv Pelicansa, koje vodi sjajni Anthony Davis.

Na Istoku će najzanimljivije vjerovatno biti u duelima Atlante i Brooklyna i nema sumnje da su Hawksi veliki favorit. Toronto Raptorsi i Washington Wizardsi će voditi veliki borbu, dok Cleveland Cavalierse i Chicago Bullse očekuje može nešto lakši posao protiv Boston Celticsa, odnosno Milwaukee Bucksa.

Istok:
Atlanta - Brooklyn
Cleveland - Boston
Chicago - Milwaukee
Toronto - Washington

Zapad:
Golden State - New Orleans
Houston - Dallas
Clippers - San Antonio
Memphis - Portland

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.