Vrlo dobri Kikanović i Nešović

Super liga Srbije

Vrlo dobri Kikanović i Nešović

U utakmicama devetog kola Super lige Srbije nije bilo iznenađenja. Partizan je u derbiju kola slavio u Kragujevcu kod Radničkog, dok su u ostale tri utakmice pobjede upisali domaći timovi.

Elmedin Kikanović je upisao 15 poena, 3 skoka i 2 asistencije u pobjedi Crvene zvezde nad Tamišom 74;64. Efikasniji od našeg reprezentativca u redovima Zvezde bio je samo Vuk Radivojević sa 16 poena. Drugi naš igrač u redovima crveno-bijelih, Oliver Stević, upisao je 6 poena i 10 skokova.

Aleksej Nešović je odigrao odličnu utakmicu (15 poena, 5 skokova, 5 asistencija), ali ni to nije pomoglo njegovom Borcu da izbjegne poraz od FMP-a (96:78). U redovima FMP-a su briljirali Miroslav Raduljica sa 25 i Filip Čović sa 20 poena.

U derbiju kola Partizan je slavio u Kragujevcu kod Radničkog rezultatom 75:72, a najbolji igrač polufinaliste Eurolige bio je Dušan Kecman sa 25 poena, dok je kod Radničkog najbolji bio bivši igrač Partizana, Vukašin Aleksić, koji je ubacio 16 poena.

Bojan Krstović sa 20 i Milan Mačvan sa 17 poena predvodili su Hemofarm do sigurne pobjede nad Metalcem (100:85), i ovom pobjedom Vrščani su ostali sa istim omjerom kao i Partizan.

Nakon devet kola na tabeli vode Partizan i Hemofarm sa omjerom 8-1, slijede Radnički 6-3, FMP i Crvena zvezda sa po 5-4, Tamiš 2-7, Borac i Metalac 1-8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti