Vučić potvrdio: Trener Galatasaraya stiže u Srbiju

Iako je dao spornu izjavu

Vučić potvrdio: Trener Galatasaraya stiže u Srbiju

Žrijeb je ponovo spojio Crvenu zvezdu i Galatasaray u TOP 16 fazi Eurolige, što je odmah privuklo pažnju javnosti ali i probudilo veliku neizvjesnost.

Bit će to sve osim obične utakmice iz razloga što je njihov posljednji susret u Istanbulu obilježen ubistvom jednog navijača beogradskog kluba. Nakon meča se mnogo prašine podiglo povodom izjave trenera Galatasaraya Ergina Atamana koji je navijače Zvezde nazvao teroristima. 

Premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić je tu Atamanovu izjavu da je Zvezdu došlo pratiti "300-400 terorista" najoštrije osudio i poručio da turskom treneru vrata Srbije nisu otvorena.

"Gospodin Ataman će ući u našu zemlju po molbi košarkaškog kluba Crvena zvezda. Oni imaju dogovor sa svojim navijačima da to prihvate", rekao je Vučić novinarima u Vladi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

On je još naglasio i to da je Turska učinila sve što je mogla i uhvatila ubicu Marka Ivkovića u Istanbulu, a da je sada na Srbiji da garantuje bezbjednost prilikom naredne utakmice i da sve prođe u najboljem redu.

Crvena zvezda će Galatu dočekati u petak u Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.