Vujošević: Iz inata sam preuzeo Zvezdu

Bivši trener Partizana boravio u Maksim kampu

Vujošević: Iz inata sam preuzeo Zvezdu

Duško Vujošević je posjetio košarkaški kamp Maksim na Zaltiboru, koji drži bivši igrač Partizana Miroslav Pecarski. Prilikom boravka na Zaltiboru Vujošević je odgovarao na brojna pitanja mladih talenata.

Kamp koji svake godine organizuje Pecarski broji preko 150 mladih košarkašica i košarkaša iz Srbije, Crne Gore, BiH, Bugarske, Njemačke, Kanade i brojnih drugih zemalja.  Jedno od pitanja Duletu bilo je zašto je svojedobno prihvatio mjesto trenera Crvene zvezde.

„U to vrijeme sam se razišao u mišljenju sa prijateljima iz Partizana. Baš tada je stigla ponuda od crveno-bijelih. Bila su drugačija vremena, manje tenzija, a želio sam da ostanem u Beogradu. Mislio sam da je Zvezda klub gdje može ozbiljno da se radi, a i na neki način sam htio da se osvetim onima zbog kojih sam otišao iz Partizana i zakačio se. Došao sam i zato što su me ispoštovali samim pozivom jer su znali koliki sam partizanovac", odgovorio je Vujošević.

Mladi talenti nisu se prepali pred veličinom Duška Vujoševića, pa se jedan mladić iz Crne Gore odvažio Vujoševića upitati i razloge odlaska iz Partizana. Vujošević je bio spreman na odgovor znatiželjnom dječaku.

"Stalo mi je bilo da iz ciklusa završenog u Partizanu izađem nepobijeđen. Inače, kažu da bi iz crkve trebalo izaći kada hor najljepše pjeva. CSKA je sredina u kojoj mogu da funkcionišem, pravoslavci su, s emocijama sličnim našim. Esnafski smatram da sam u Partizanu dosegao maksimum i da sada idem na veće izazove iz pozitivne sujete, praćene materijalnim momentom, iako kod mene to nije u prvom planu. S druge strane, Partizan sada stoji dobro, ima sponzora i ljude koji su sa mnom izgrađivali sistem, igrače... Sada mi je želja da sa CSKA osvojim Euroligu".

Djecu je zanimalo dali bi Vujošević ostao u Partizanu da je kojim slučajem osvojio Euroligu, jer je nekoliko puta istakao kako mu je to životni cij. Neko je pitao i hoće li se ikada vratiti u Partizan. Vujošević je pohvalio i svog nasljednika Jovanovića.

"Vlada Jovanović me je naslijedio. Svi smo mi u životu ono što smo vidjeli, čuli ili pročitali. Ima dvije vrste ljudi - gubitnici i pobjednici. Gubitnici su oni koji žive u prošlosti i budućnosti, a pobjednici žive u sadašnjosti, koja je pojam od dvije do tri sekunde. Čovjek mora biti koncentrisan na to. Ja nisam otišao iz Partizana, ali neću donositi odluke umjesto drugih, pomoći ću uvijek. Partizanu želim dobro, makar kao navijač, a šta će biti jednog dana, vidjećemo", završio je Vujošević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.