Wade i Bryant sa druge planete

Wade i Bryant sa druge planete

A. Beganović

Nakon sinoćnjih utakmica u NBA doigravanju mnogo toga je postalo jasnije. Dallas i LA Lakersi su pred vratima polufinala konferencije, dok Miami i Denver imaju minimalnu prednost. 

Wade je predvodio svoj Miami u pobjedi nad sinoć neprepoznatljivom Atlantom. Već od samog početka utakmice bilo je jasno da Hawksi neće imati svoj dan, a Wade i društvo su tu činjenicu iskoristili.

U pobjedi od 29 razlike (107:78) Wade je postigao 29 poena, skupio 7 skokova i osam asistencija. Pored Wadea sjajnu partiju za Miami odigrao je i Jermaine O'Neal koji je postigao 22 poena i upisao deset skokova. U dresu poraženih bolji od ostalih bili su Josh Smith i Al Horford sa po 13 poena. Ovom pobjedom Miami je poveo u seriji 2:1.

LA Lakersi su sinoć slavili u Utahu i tako došli do možda i odlučujuće pobjede u seriji. Bryant je ponovo bio onaj stari i sa 38 poena bio je nerješiva enigma za odbranu Jezzera. Pored Bryanta istakao se i Paul Gasol sa 13 poena i 12 skokova. Utah je predvodio Deron Williams sa 23 poena. Lakersi nakon sinoćnje pobjede imaju vodsto od 3:1 u seriji.

Dallas Mavericksi pobjedili su San Antonio (99:90) te tako došli do ogromne prednosti u seriji (3:1). Josh Howard sa 28 poena, Jason Kidd 17 poena i 7 asistencija te Dirk Nowitzki sa 12 poena i 13 skokova bili su najbolji kod Dallasa. Spurse su predvodili Parker sa 43 i Duncan sa 25 poena.

New Orleans Hornetsi sinoć su upisali prvu pobjedu protiv Denvera. Iako su Nuggetsi bolje otvorili susret i imali prednost od 16 poena domaći košarkaši smogli su snage da se vrate u susret i na kraju sasvim zasluženo pobjede. Najbolji kod Hornetsa bili su Chris Paul sa 32 i David West sa 19 poena, dok je Denver predvodio Carmelo Anthony sa 25 poena.

Rezultati:
Dallas-San Antonio 99:90 (3-1)
New Orleans-Denver 95:93 (1-2)
Miami-Atlanta 107:78 (2-1)
Utah-LA Lakers 94:108 (1-3)

 

 

 

 

 


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.