Wade spasio Miami metle

Dallas i Denver na rubu provalije

Wade spasio Miami metle

Nakon sinoćnjih utakmica četiri tima se nalaze na rubu ispadanja, od čega dva tima koja su imala prednost domaćeg parketa. Dallas i Denver gube sa 3-1, kao i Chicago, dok je Miami izbjegao metlu od Bostona.

Igra kakvu je pružio Dwayne Wade u četvrtoj utakmici playoff serije protiv Bostona zaista izaziva veliko poštovanje. Wade je ubacio 46 poena, od čega 30 u drugom poluvremenu za pobjedu Miamija od 101:92 i smanjenje rezultata u seriji na 3-1. Boston je prvi put nakon 1986. godine imao priliku da nekoga pomete, ali im Wade to nije dopustio. Quentin Richardson mu je pomogao sa 20, a Michael Beasley sa 15 poena.

Sjajni šuter Miamija imao je šut ize igre 16/24, a 5/7 za tri poena. U posljednjoj četvrtini je ubacio 19 poena, četiri više od cijeleog Bostona. Miami je dobro otvorio utakmic i nakon prve četvrtine imao plus 13 (31:18), a onda je proradio Boston koji je u posljednju četvrtinu ušao sa plus šest (77:71). Zahvaljujući Wadeu Miami je u posljednjem periodu odigrao savršeno i ostao u igri. Peta utakmica je na programu u Bostonu. U redovima Bostona najbolji je bio Rondo sa 23 poena.



Ono što je Wade napravio Bostonu, LeBron James je napravio Chicagu. Petim triple-doubleom u doigravanju King James (37 poena, 12 skokova, 11 asistencija) je razbio Bullse i donio Cavsima tri meč lopte. Bullsi nisu imali rješenje za njegov vanjski šut, ubacio je šest trica iz devet pokušaja. Međutim, ono što navijače Cavsa mnogo više raduje je činjenica da on nije sam igrao.

Antawn Jamison je ubacio 24 poena, a Mo Williams je dodao 19. U redovima Chicaga ponovo su najbolji bili Derrick Rose i Joakim Noah koji su ubacili po 21 poen, a Noah je briljirao i u skoku. Mladi centar Bullsa, za kojeg je jedan novinar Chicago Tribunea, napisao da će pojesti komad papira ako ikada postane igrač (pojeo je svoju kolumnu pred Joakimovim očima), uhvatio je čak 20 skokova. Peta utakmica se igra u Clevelandu gdje Cavsi imaju meč loptu.



Sedmi nositelj Zapada, San Antonio, doveo je najvećeg rivala, Dallasa, na ivicu provalije. Zahvaljujući sjajnom Georgeu Hillu Spursi su dobili i drugu utakmicu na svom parketu protiv Dallasa (92:89) i sada vode sa 3-1. Prvi put nakon 41 playoff utakmice desilo se da najbolji igrač utakmice nije neko od trojca, Duncan, Parker ili Ginobilli.

23-godišnji play Spursa je postigao 29 poena, od čega najvažniju tricu iz kornera za pobjedu svog tima. Tim Duncan je na 34. rođendan ubacio samo 4 poena, ali je imao 11 skokova, Manu Ginobilli je ubacio 17, a Jefferson 15 poena. Dirk Nowitzki je kod Maverricksa zadržan na samo 17 poena uz 11 skokova, a isti broj poena je ubacio Caron Butler.

Još jedan tim koji je u playoff ušao sa prednošću domaćeg parketa nalazi se pred eliminacijom. Denver je pretrpio i drugi poraz na gostovanju kod Utaha (117:106) koja sada ima 3-1 u seriji i veliku priliku da izbacio Mela i njegove suigrače. Utah je dominirala tokom cijelog susreta, u posljednji period igre je ušla sa 18 poena prednosti, Nuggetsi su uspjeli smanjiti na sedam poena, ali je pred kraj utakmice potvrđena velika pobjeda Jazzera.

Carlos Boozer je odigrao šestu utakmicu doigravanja u kojoj je upisao najmanje 30 poena i 10 skokova (31 poen i 13 skokova), a Deron Williams je dodao novi double-double učinak (24 poena i 13 asistencija). U redovima Nuggetsa Melo Anthony je upisao 39 poena i 11 skokova, Nene Hilario je dodao 10 poena i 11 skokova, aKenyon Martin i Chauncey Billups po 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.