Waiters dao nadu Miamiju, ali Timberwolvesi slavili
Foto: EPA

Minnesota bolja nakon produžetka

Waiters dao nadu Miamiju, ali Timberwolvesi slavili

Miami i Minnesota su odigrali sjajnu utakmicu u American Airlines Areni, a nakon dramatične završnice i produžetka bolji su bili Timberwolvesi, koji su upisali gostujuću pobjedu rezultatom 125:122.

Miami je puno bolje otvorio susret i već polovinom prve dionice stigao do 10 poena prednosti. Domaći su čuvali prednost sve do finiša poluvremena kada Minnesota uspjeva doći do izjednačenja, a zatim i minimalne prednosti. 

Ekipa Heata, ipak, uspijeva vratiti prednost prije odlaska na pauzu, ali se u trećoj četvrtini gledala rezultatska klackalica.

Domaći nešto bolje ulaze u zadnji period, ali u drugoj polovini četvrte četvrtine Minnesota preuzima vodstvo i dolazi veoma blizu pobjede.

Ipak, Dion Waiters tri sekunde prije kraja regularnog dijela susreta pogađa za izjednačenje (110:110), a Towns, na drugoj strani, promašuje šut za pobjedu, pa se otišlo u produžetke.

Iako je sjajni Waiters na sve načine pokušavao odvesti svoju ekipu do pobjede, u produžetku su uspješniji bili Timberwolvesi, koji su na kraju slavili trijumf.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Jeff Teague koji je upisao 23 poena, pet skokova i 11 asistencija. Wiggins je dodao 22 poena, dok je Karl-Anthony Towns došao do double-double učinka sa 20 poena i 12 skokova.

Kada su u pitanju košarkaši Miamija, sjajnu partiju je pružio Dion Waiters postigavši 33 poena. Kelly Olynyk je ubacio 23 poena, dok je Goran Dragić dodao 18 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi