Wanamaker MVP 29. kola Eurolige
Foto: EPA

Laskavo priznanje za košarkaša Darussafake

Wanamaker MVP 29. kola Eurolige

Košarkaš Darussafake Brad Wanamaker proglašen je za najkorisnijeg igrača 29. kola elitnog takmičenja.

Tim iz Istanbula je u četvrtak zabilježio gostujući trijumf nad Bambergom nakon produžetka (99:97), koji ga je ostavio u trci za plasman u TOP 8, a američki bek bio je najbolji pojedinac susreta. 

Za nešto više od 40 minuta provedenih na terenu Wanamaker je ubacio rekordnih 30 poena (9/17 iz igre, 8/12 slobodna bacanja), te zabilježio po šest skokova i asistencija i dvije ukradene lopte. Nad njim je napravljeno i osam faulova, pa je njegov indeks korisnosti iznosio 34.

Darussafaka će u posljednjem, 30. kolu dočekati ekipu Crvene zvezde, a pobjednik tog susreta plasiraće se u četvrtfinale Eurolige.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi