Warren pojačava Bilbao Basket
Chris Warren prelazi iz Serije A u ACB ligu

Novi Amerikanac u ACB ligi

Warren pojačava Bilbao Basket

Iurbentia Bilbao Basket angažovala je američkog playa Chrisa Warrena koji je prošlu godinu proveo u redovima italijanskog Air Avelina.

Warren je imao sjajnu sezonu u Euroligi gdje mu je prosjek bio 16.2 poena, 5 skokova i 2.7 asistencije u 10 mečeva prve faze. U Seriji A imao je 14.8 koševa, uz 4.9 skokova.

Air Avelino je sezonu 2008/09. otvorio sa dosta dobrim igrama, velikim očekivanjima, ali je na kraju razočarao. Prije dolaska na «Čizmu» Warren je nosio dres zagrebačke Cibone, a na kraju 2008. godine uvršetn je u najbolju defanzivnu petorku NLB lige.

Amerikanac je u karijeri nastupao i za Reflex (sadašnji FMP), Oliveirense Cacarolu (Portugal) i Panteras de Aguascalientes (Maxico), a diplomirao je na South Carolina Univerzitetu 2003. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.