Warriorsi došli na korak od velikog finala

Na krilima Duranta Golden State došao do pobjede

Warriorsi došli na korak od velikog finala

D. Rakanović

Košarkaši Golden State Warriorsa savladali su na gostovanju San Antonio Spurse sa 120:108 i došli na korak od plasmana u veliko finale NBA lige. 

Iako oslabljeni neigranjem Leonarda i od ranije Parkera, Spursi su bolje ušli u utakmicu i vodili nakon 12 minuta sa 33:29. Ipak Warriorsi u drugom periodu igre serijom od 12 vezanih poena za tri minute odlaze na dvocifrenu prednost (49:61). Do poluvremena Spursi smanjuju deficit na devet poena (55:64).

San Antonio bolje otvara nastavak utakmice i dolazi na samo tri poena zaostatka (71:74). Warriorsi tada ubacuju u brzinu više i sjajnom serijom dolaze do 18 poena prednosti (80:98). San Antonio do kraja trećeg perioda uspijeva smanjiti zaostatak na 12 poena (88:100). U posljednjem periodu Warriorsi su kontrolisali zaostatak i rutinski priveli utakmicu kraju. 

Kevin Durant predvodio je Warriorse do pobjede postigavši 33 poena, uz deset skokova, četiri asitencije i dvije ukradene lopte, ali je imao i sedam izgubljenih lopti. Pratio ga je Stephen Curry sa 21 poenom, Klay Thompson je dodao 17, a JaVale McGee 16 poena. 

Kod Spursa se istakao Manu Ginobili sa 21 poenom. LaMarcus Aldridge ubacio je 18, a Jonathon Simmons 14 poena. Španski veteran Pau Gasol ubacio je 12 poena i imao deset skokova. 

Warriorsi sada vode sa 3:0 u seriji, a četvrta utakmica na rasporedu je u utorak od tri sata po srednjoevropskom vremenu. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi