Warriorsi i dalje jurišaju, poraz Denvera u Dallasu
EPA

Odigrano sedam mečeva u NBA

Warriorsi i dalje jurišaju, poraz Denvera u Dallasu

U noći sa subote na nedjelju odigrano je sedam utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Golden State Warriorsi ubilježili su i 18. pobjedu zaredom i na taj način dodatno poboljšali svoj NBA rekord najboljeg starta neke ekipe u povijesti lige. Ratnici su na domaćem parketu savladali Sacramento Kingse rezultatom 120:101, a do pobjede su ih predvodili Curry sa 19 i Rusch sa 16 ubačenih poena. Kod gostiju se najviše istaknuo Gay sa 20 poena. 

Novi poraz, ujedno trinaesti u sezoni, Los Angeles Lakersima 'spremili' su košarkaši Portlanda, koji su u dobroj košarkaškoj predstavi slavili rezultatom 108:96. Najzaslužniji za pobjedu domaćih bio je Lillard koji je uz 29 poena dodao i sedam asistencije, dok su goste predvodili McCollum sa 28, te Bryant sa sedam poena manje. 

Cleveland Cavaliersi su na svom parketu savladali Brookyln Netse sa 90:88, a glavu ulogu su očekivano imali Love i James koji su ubacili 26 poena. Kod gostiju je bolji od ostalih bio Lopez sa 22 poena i dvije asistencije, što nije bilo dovoljno njegovoj ekipi da izbjegne dvanaesti ovosezonski poraz. 

Dallas Mavericks seriju od tri uzastopna poraza je prekinuo pobjedom protiv Denver Nugggetsa. Konačan rezultat glasio je 92:81, a prvo ime susreta bio je Williams koji je za vrijeme provedeno na parketu ubacio 22 poena i četiri asistencije. Na drugoj strani najefikasniji je bio Arthur sa 16 poena. 

Ekipa Toronta nastavila je sa sjajnim partijama na gostujućem parketu, a ovoga puta u Washingtonu su pali Wizardsi rejzultatom 84:82. Najefikasniji igrač utakmice bio je Lowry sa 27, dok je DeRozan u gostujućem timu dodao 23 poena. S druge strane Beal je utakmicu završio sa 20 poena.

U ostalim susretima San Antonio Spursi su savladali Atlantu Hawks sa 108:88, a Utah Jazz je bio bolji od New Orleans Pelicansa rezultatom 101:87.

NBA liga:

Wasghington Wizards - Toronto Raptors 82:84
Cleveland Cavaliers - Brookyln Nets 90:88
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 92:81
San Antonio Spurs - Atlanda Hawks 108:88
Utah Jazz - New Orleans Pelicans 101:87
Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 108:96
Golden State Warriors - Sacramento Kings 120:101

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.